Voorbeelden van sollicitatiebrieven gebruiken? Lees hier hoe je dit het beste kunt doen!

Voorbeelden van sollicitatiebrieven gebruikenVoorbeelden van sollicitatiebrieven gebruiken? Is dit verstandig?
Is het handig om de gratis voorbeelden van sollicitatiebrieven die je op het internet kunt downloaden te gebruiken voor het schrijven van jou sollicitatiebrief?

Het antwoord op deze vraag is niet simpel een “ja” of “nee”.
Hoe je de voorbeelden van sollicitatiebrieven kunt gebruiken voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief lees je op deze pagina.

Voorbeelden van sollicitatiebrieven gebruiken verstandig?

Het gebruik van voorbeeld sollicitatiebrieven kan het schrijven van een sollicitatiebrief zeker eenvoudiger maken.

MAAR waak er wel voor dat je niet klakkeloos de voorbeeld sollicitatiebrief kopieert en enkel jou gegevens erin plakt.

Er is niks zo vervelend als het schrijven en versturen van een sollicitatiebrief en er dan verder nooit meer wat van horen.
Zeker als je ongeveer 10 sollicitatiebrieven per dag verstuurd.
Sowieso is het een enorme klus om 10 in jou ogen “goede” sollicitatiebrieven te schrijven.

Hierdoor is de kans groot dat je ervoor kiest om voorbeelden van sollicitatiebrieven te gebruiken.
Hier is op zich ook niks mis mee, behalve als je deze voorbeelden van sollicitatiebrieven compleet kopieert en plakt.

Bekijk het eens vanuit een ander oogpunt.

Je zou het ook eens vanuit het oogpunt van degene die de vacature heeft geplaatst kunnen bekijken.
Diegene heeft ook de moeite genomen om een unieke en uitgebreiden vacature te schrijven en te plaatsen op verschillende vacaturesites.

Hoe zou jij het vinden dat wanneer jij als werkgever op zoek bent naar een goede kracht, en je enkel van die standaard sollicitatiebrieven binnenkrijgt? Het moet toch frustrerend voor diegene zijn om te zien dat er zoveel mensen voor zijn bedrijf willen werken maar niemand de moeite neemt om een originele sollicitatiebrief te schrijven. Of zich voor het solliciteren ook maar een beetje in het bedrijf te verdiepen?

een sollicitatiebrief lezen

Hoe kun jij nou zorgen dat je bij sollicitatiebrief nummer 5 nog origineel bent?

De belangrijkste tip voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief is dat de brief echt speciaal voor die vacature en dat bedrijf geschreven moet worden.

Zodra jij zorgt dat degene die de sollicitatiebrief leest door heeft dat jij tijd en energie in de brief hebt gestoken – kan hij of zij bijna niet anders dan je uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.
Hoe jij dit precies kunt doen lees je in boek van Perry Kroes: “Het Sollicitatiebrief Handboek”.

Van de website van Perry Kroes heb ik een voorbeeld van een sollicitatiebrief gehaald om je een indruk te geven van hoe een slechte sollicitatiebrief eruit ziet.

Voorbeeld van de slechte sollicitatiebrief:

Beste heer/mevrouw,

Naar aanleiding van uw vacature voor de functie van ‘social media coördinator treft u in de bijlage mijn curriculum vitae.

Momenteel werk ik als *******. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het modereren van commentaren, het redigeren van online publicaties en mailingen en bewaak ik tevens de publicatietijdslijn. Aangezien deze functie op dit moment geen doorgroeimogelijkheden heeft, voel ik me genoodzaakt op zoek te gaan naar een werkgever die mij meer doorgroeimogelijkheden biedt.

Als iemand die graag in teamverband werkt maar ook zelfstandig uitstekend functioneert en iemand met een grote interesse in sociale media, denk ik dat de functie mij op het lijf geschreven is.

Ik hoop spoedig van u te horen en maak dan graag een afspraak voor een sollicitatiegesprek.

Hartelijke groet,

******

Hoe kun je zien dat dit persoon klakkeloos de voorbeelden van sollicitatiebrieven van het internet heeft gebruikt?

De aanhef, er is geen moeite gedaan om uit te zoeken aan wie de sollicitatiebrief gericht moet zijn. Terwijl dit vaak wel in de vacature staat. Vind je deze informatie niet in de vacature? Neem dan even de moeite om contact op te nemen met het bedrijf vraag hier naar.

De sollicitatiebrief is redelijk egoïstisch opgesteld. Het gaat alleen maar over de sollicitant. Hieruit kun je opmaken dat er geen moeite is gedaan om iets over het bedrijf te weten te komen. Ook is de sollicitant alleen maar op zoek naar een baan waarbij er doorgroeimogelijkheden zijn. Zo komt het over dat het diegene niet uitmaakt bij welk bedrijf.

Er worden in deze brief een tal van competenties gebruikt die je normaal gesproken alleen in je CV hoort te zetten. Besluit je toch om een aantal van jou sterke punten in jou sollicitatiebrief te zetten onderbouw deze dan.

Verder staat er nog een standaard cliché in: De sollicitant is een teamspeler die ook goed zelfstandig kan werken. Het is natuurlijk heel mooi als je dat kan maar waaruit blijkt dit dan? Er is totaal geen onderbouwing.

In de hele brief kom je ook niks te weten over de persoonlijkheid van het persoon. Toch is het voor degene die een vacature heeft belangrijk om te weten wat voor persoon iemand is voordat hij of zij de moeite neemt om iemand uit te nodigen voor een gesprek.

Hoe kun je voorbeelden van sollicitatiebrieven wel goed gebruiken?

Om de voorbeelden van sollicitatiebrieven goed te gebruiken kun je het beste de tips uit het boek van Perry Kroes gebruiken: “Het Sollicitatiebrief Handboek” hierin vind je ook nog eens een megapakket voorbeelden van sollicitatiebrieven. Er zitten in dit pakket maar liefst 110 voorbeelden van sollicitatiebrieven uit allerlei functies.sollicitatiebriefhandboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *